HPV HASTALIĞININ GETİRDİĞİ RİSKLER HPV VE RİSK FAKTÖRLERİ
HPV HASTALIĞININ GETİRDİĞİ RİSKLER, HPV yüksek riskli tipleri, HPV düşük riskli tipleri, HPV den kurtulanlar, Genital siğile kesin çözüm, HPVden iyileşenler
HPV HASTALIĞININ GETİRDİĞİ RİSKLER. HPV enfeksiyonunun malign dönüşümünü hızlandıran pek oldukça risk faktörü vardır.
Bunlar;
• Erken yaşta ve oldukça eşli cinsel yaşam
• Cinsel yolla bulaşan öteki hastalıkların varlığı
• Sigara kullanımı
• İmmün sistemin baskılandığı durumlar ( HIV benzer biçimde)
• Fena beslenme ( bilhassa vit C ve E ve folik asitten noksan beslenme)
• Oldukça doğum ( 3’ ten fazla)
• Kişisel hijyenin bozuk olması
HPV Virüsü İçin bitkisel ürünler Kullanmak isterseniz
HPV virüsü hakkında öncelikle doktorunuza başvurmanız gerekir. Bitkisel ürünlerdende destek alabilirsiniz. Bitkisel ürünler hakkında geniş bilgi için ANTİBİYOKS sayfasından ürünler hakkında bilgi edinebilirsiniz. Bitkisel ürünler kullanıp etkisini faydasını gören ve iyileşenlerin açıklamalarını HPV TÜRKİYE FORUM sayfasından yorumları okuyabilirsiniz. Dilerseniz Sayfamızda yüksek riskli hpv virüsü hakkında araştırmaya ve yazılanları okumaya devam edebilirsiniz.
HPV Iyi mi Bulaşır?
HPV enfeksiyonu;
1. Deri ya da mukozadaki çatlaklardan direkt temasla
2. Cinsel temas esnasında
3. Bebeğin enfekte doğum kanalından geçişi esnasında kazanılır.
BELİRTİLERİ
• HPV virüsünün en belirgin özellikler genital bölgede çıkan kabarcığa benzeyen siğillerdir.
• HPV ile enfekte olmuş insanların çoğunda hastalığa ilişkin semptomlar yada sıhhat problemleri gözlenmez.
• Nadiren bu HPV tipleri ağız içinde siğil oluşumuna bağlı olarak gelişen ve Tekrarlayan Respiratuvar Papillomatozis (RRP) olarak adlandırılan klinik bir tabloya yol açabilir.
• Öteki HPV tipleri ise (yüksek riskli tipler), vücutta hücresel değişikliklere yol açarak hasta süre içinde serviks ve daha azca çoğunlukla da vulva, vajina, penis, anüs ile başboyun (dil, bademcik ve gırtlak) bölgesinde kanser gelişimine niçin olabilir.
• Genital siğillere yol açan HPV tipleri, kansere neden olan olan HPV tiplerinden farklıdır.
TANISI
Genital siğiller direk göz muayenesi ile teşhis edilebilir hasta Şüpheli enfeksiyon alanlarında gözle görülmesi mümkün olmayan değişikliklerin tespit edilebilmesi için kolposkopi yapılır. Hastalarda sık kullanılan öteki bir yöntem ise “Pap smear testi” olup servikal HPV infeksiyonundan şüphelenilen durumlarda uygulanir.
PAP SMEAR TESTİ
Pap smear testi, rahim ağzı kanserini saptamak amacıyla serviksten alınan hücrelerin mikroskop altında değerlendirilmesi esasına dayanır. Anormal Pap smear sonucu HPV enfeksiyonu ile ilişkilidir.
Günümüzde, genital siğiller ve HPV ile ilişkili öteki kanserler (vulva, vajina, anal,baş ve boyun kanserleri) için tavsiye edilen rutin bir tarama testi yoktur.
HPV’ nin Erkeklerdeki Tesirleri Nedir?
Virüsün erkeklerde görülen çeşitleri 6.11 ve 18. Virüslerdir. Bunlardan 6 ve 11ʹinci cinsler daha oldukça siğil yapmakta, 16 ve 18ʹinci cinsler de hem siğil yapmakta hem de kansere yol açabilmektedir. Erkeklerde HPV penis kanserine niçin olabilmektedir. Hem de erkeklerde damar, geniz, bademcik, dil, yiyecek borusu ve gırtlak kanseri kanserinin de HPV virüsünden kaynaklandığı tespit edilmiştir.